Sportlov på Steneby

Kreativa aktiviteter

27 feb – 3 mar

Dals Långed

PROGRAM


DESIGNA & BYGG EN BRICKA
MED NIKOLA MATAKOVIC

MÅNDAG 27/2

kl 14-16 FORMSAL
UPPSAMLING I BIBLIOTEKET
ANTAL PLATSER: 12 st
FÖRANMÄLAN KRÄVS
ÅLDER: 7 år och uppåt

Experimentera med material, färg och form, och skapa din egen bricka så som du vill ha den. Brickan får du ta med dig hem.

Nikola Matakovic studerar första året på Möbeldesign inriktning Trä på HDK vid Steneby. Kanske träffade du Nikola under
höstlovet då han höll i workshopen ”Designa och bygg din egen pall”. Han är intresserad av möbelkonstruktion och skulptur.


BRÖDTAVLA
MED STELLA PALM

TISDAG 28/2

kl 14-15 BIBLIOTEKET
ANTAL PLATSER: 20 st
FÖRANMÄLAN KRÄVS
ÅLDER: 4 år och uppåt

Vilka material kan en ha i sin pyssellåda? Hur brukar en tavla se ut? Vad kan en göra med en skiva bröd som inte blev uppäten? Här får du med sax och lim kanske några av svaren på dessa frågor. Med återvunnet bröd, skimrande paljetter och vykort från när och fjärran ger vi oss ut på ett pysseläventyr.

Stella Palm går Form och Design på Stenebyskolan. Hon har tidigare studerat keramik på Capellagården. Stella skriver, virkar och tummar mest och så gillar hon att titta på film och äta goda saker, bland annat bröd från Brukets Godaste i Fengersfors där hon även jobbar.


MÖNSTER PÅ TYGKASSAR
MED JENNIFER CANEVA

ONSDAG 1/3

kl 14-16 VÅTVERKSTAN
UPPSAMLING I BIBLIOTEKET
ANTAL PLATSER: 15 st
FÖRANMÄLAN KRÄVS
ÅLDER: 7 år och uppåt

Vi testar Shibori som är en japansk hantverksteknik som
betyder vrida, pressa, klämma. Mönster skapas på tyg med hjälp av träblock, snören och vikningar som doppas i färgbad och vecklas ut som häftiga mönster!

Jennifer Caneva är en mångkonstnär och studerar andra året på Textil-Kropp-Rum på HDK vid Steneby där hon nu utforskar kreativa processer och metoder. I grunden är hon utbildad fritidsledare och har tidigare ägnat sig åt resande i världen och musik.


SMIDE
KARIN KENT GRUNDBERG

TORSDAG 2/3

kl 11-12 METALLVERKSTAN
kl 13-14 METALLVERKSTAN
kl 15-16 METALLVERKSTAN
UPPSAMLING I BIBLIOTEKET
ANTAL PLATSER: 4 st x 3
FÖRANMÄLAN KRÄVS
ÅLDER: 7 år och uppåt

I smedjan provar vi att värma järnet i ässjan, bearbetar det med hammare, städ och tänger och fascineras över att det går att göra ett så hårt material mjukt och formbart.
Workshopen är öppen för alla, oavsett förkunskaper.
Tänk på att ha på dig oömma kläder – det är bra med 100% bomull, typ jeans, långärmad tröja och heltäckande skor, eftersom vi kommer hantera varma föremål och vara i en sotig miljö.

Karin Kent Grundberg går första året på utbildningen
Metallgestaltning på HDK vid Steneby. Tidigare gick hon ett år på utbildningen Objekt Smyckekonst på Stenebyskolan. Hon gillar att leka sig fram i olika material utan att alltid ha en plan från början hur det till slut ska se ut.


VÄV MED GARN OCH SKRÄP
MED JOHANNA NILSSON

FREDAG 3/3

kl 14-15 UTSTÄLLNINGSHALLEN
byggnaden till vänster om biblioteket
ANTAL PLATSER: 10 st
FÖRANMÄLAN KRÄVS
ÅLDER: 5 år och uppåt

Denna workshop består i att med hjälp av en bit kartong och garn väva en bild, mönster eller bara ett underbart textilt kaos. Sedan ska vävarna monteras på en pinne för att kunna hängas upp på väggen. Om du har ett fint garn hemma som du vill använda får du gärna ta med det. Vi ska även prova att använda material som inte brukar finnas i vävar.

Johanna Nilsson går Form och Design på Stenebyskolan. Innan det pluggade hon textildesign på gymnasiet. Hon tycker om att återbruka material så det mesta kommer från second hand. Det finns mycket i era hem som kan användas till roliga pyssel och fina inredningsdetaljer, Johanna ska lära er ett sätt att använda den guldgruva som andrar kallar skräp!


VI BJUDER PÅ FIKA!

Tänk på att aktiviteterna sker i verkliga verkstäder och med riktiga verktyg.

Föräldrar är varmt välkomna att delta med sina barn!