Företagare i Covid-19 pandemin

Mötesplats Steneby är mån om att det ska gå bra för kulturföretagare. Vi får till oss en del information som vi sprider så gott vi kan. Här är en bra sammanställning. Och vi fyller självklart på om vi får in mer.


Artifex samlar: Krisinformation för kulturföretagare

Artifex som arbetar med företagsstöd inom design, kultur- och konsthantverk. De har gjort en utsökt samling av stöd, hjälp och information under dessa utmanade tider. Du hittar all information här.

Det är en hård tid för många konstnärer, hantverkare och kulturföretagare. Här sammanställer Artifex några av de stöd som du kan få om arbete och inkomster uteblir till följd av åtgärder mot coronaviruset. Kontakta oss gärna om du undrar var du ska vända dig med dina frågor.


Företagarhjälpen Fyrbodal

Rådgivning och vägledning till dig som driver företag i Corona-tider.
För mer information, klicka dig vidare här.

Företagarhjälpen är en kostnadsfri rådgivningstjänst för dig som driver företag i Fyrbodalsregionen och som påverkas av Corona-pandemins konsekvenser. Situationen för många branscher är tuff och osäkerheten påtaglig. Det är därför vi har initierat Företagarhjälpen Fyrbodal.


Bengtsfors kommun: Hur påverkar Covid-19 dig som företagare?

Enkät för att känna av läget för företagare i Bengtsfors kommun
Mer information hittar du här

Covid-19 fortsätter påverka vårt lokala näringsliv. I mars gjorde vi en kartläggning för att få en ögonblicksbild av företagens nuläge och utmaningar. Ett halvår senare har vi en helt ny verklighet att förhålla oss till. Nu behöver vi din hjälp igen genom att be dig att svara på några frågor. Vi behöver få en ny samlad bild av läget samt en framtidsspaning för att kunna stötta er företagare på bästa sätt.


Bengtsfors kommun: Ytterligare krisåtgärder för företag

Du hittar upplistat på bengtsfors kommuns hemsida, som du kommer till genom länken här.

Flera krisåtgärder som genomförts för att stötta svenska jobb och företag genom krisen kommer att förlängas. Det handlar bland annat om korttidspermittering, anstånd med skatteinbetalningar, omställningsstöd och omsättningsstöd till enskilda näringsidkare.