Mötesplats Steneby arbetar med kulturdriven samhällsutveckling för att det ska vara möjligt att bo och arbeta på landsbygden. Vi stödjer idéer, samarbeten och företagande som är kopplad till konst, design och hantverk. Vi är en del av Stiftelsen Stenebyskolan med uppdrag från Västra Götalands Regionen som hjälper samhället och konstskaparen att bygga upp ett robust kulturlandskap i Dalsland.

Vad är Mötesplats Steneby?

Mötesplats Steneby är en verksamhet inom Stiftelsen Stenebyskolan, med ett uppdrag som finansieras av Västra Götalandsregionen.

Vad är målet med Mötesplats Steneby?

Mötesplats Steneby är ett samverkansnav, en idéutvecklare och generator för de kulturella näringarna i Dalsland. Det övergripande målet är att stimulera människor som verkar i Dalsland och Västra Götalandsregionen och attrahera andra att komma hit och bidra till att kulturen lyfter hållbar utveckling och tillväxt. Konkret vill vi medverka till att det ska vara möjligt att bo och arbeta med kultur på landsbygden. Vi kallar det kulturdriven landsbygdsutveckling. Vi gör det med utgångspunkt i Stenebymiljöns fantastiska förutsättningar för konst, design och hantverk.

Hur startade Mötesplats Steneby?

Verksamheten startade genom ett politiskt beslut i den regionala utvecklingsnämnden för Västra Götaland som gav Stenebyskolan i uppdrag att starta Mötesplats Steneby som en del av Stenebys ordinarie verksamhet.

Vad kan jag få hjälp med?

Vi arbetar med den enskilde kulturföretagarens möjligheter att utveckla sitt företagande kolla in: Artifex under fliken tjänster här på hemsidan. Vi arbetar också till strukturella utvecklingsfrågor som kan handla om att skapa bättre och konkurrenskraftiga förutsättningar för kulturproduktion, stärkt innovationskapacitet och ett rikt, mångfacetterat och inkluderande kulturliv. Detta görs främst i samverkan med andra organisationer, för mer information: kolla under fliken samarbeten här på hemsidan.

Hur kommer jag i kontakt med er?

Det går alldeles utmärkt att ringa, maila eller träffa oss. Vi försöker vara så tillgängliga som möjligt. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Vart finns ni?

Vi finns på 3:e våningen ovanpå Biblioteket i Dals Långed.

Hur håller jag mig uppdaterad om vad som händer runtomkring?

Vi finns på webben, följ oss och håll utkik efter #motesplatssteneby på sociala medier. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Anmäl dig här till vårt nyhetsbrev:

Material för dig som arbetar eller samarbetar med Mötesplats Steneby.

Foto: Malin Robertson Harén

Webbutvecklare – Khaled Al-Yaziji

Grafisk designer bakom loggan – Biba Sehovic Jelusic

Ljud/vinjett – Daniel Westman