Mötesplats Steneby arbetar med kulturdriven samhällsutveckling för att det ska vara möjligt att bo och arbeta på landsbygden. Vi stödjer idéer, samarbeten och företagande som är kopplad till konst, design och hantverk. Vi är en del av GU Ventures med uppdrag från Västra Götalands Regionen som hjälper samhället och konstskaparen att bygga upp ett robust kulturlandskap i Dalsland.

Vad är Mötesplats Steneby?

Mötesplats Steneby är en verksamhet inom GU Ventures, med ett uppdrag som finansieras av Västra Götalandsregionen.

Vad är målet med Mötesplats Steneby?

Mötesplats Steneby är ett samverkansnav, en idéutvecklare och generator för de kreativa och kulturella näringarna i Dalsland. Vårt uppdrag är att medverka till att konstnärer och kulturföretagare ska kunna arbeta med det de är bäst på. Kulturen lyfter och gör det möjligt att bo och arbeta med konst och kultur i Dalsland. Det skapar mångfald, hållbar tillväxt och utveckling i landskapet. Vi kallar det kulturdriven landsbygdsutveckling. 

Hur startade Mötesplats Steneby?

Verksamheten startade 2014 genom ett politiskt beslut i den regionala utvecklingsnämnden för Västra Götaland som gav Stenebyskolan i uppdrag att starta Mötesplats Steneby som en del av Stenebys ordinarie verksamhet. 2021 fick Mötesplats Steneby en ny projektägare; GU Ventures som är Göteborgs Universitets holdingbolag.

Vad kan jag få hjälp med?

Vi arbetar med den enskilde kulturföretagarens möjligheter att utveckla sitt företagande kolla in: Artifex under fliken tjänster här på hemsidan. Vi arbetar också till strukturella utvecklingsfrågor som kan handla om att skapa bättre och konkurrenskraftiga förutsättningar för kulturproduktion, stärkt innovationskapacitet och ett rikt, mångfacetterat och inkluderande kulturliv. Detta görs främst i samverkan med andra organisationer, för mer information: kolla under fliken samarbeten här på hemsidan.

Hur kommer jag i
kontakt med er?

Det går alldeles utmärkt att ringa, maila eller träffa oss. Vi försöker vara så tillgängliga som möjligt. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Vart finns ni?

Vi har kontor på 3:e våningen ovanpå Biblioteket i Dals Långed. Under pandemi-restriktioner arbetar vi mestandels digitalt och arbetar stor del hemifrån.

Hur håller jag mig uppdaterad om vad som händer runtomkring?

Vi finns på webben, följ oss och håll utkik efter #motesplatssteneby på sociala medier. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Anmäl dig här till vårt nyhetsbrev:

Material för dig som arbetar eller samarbetar med Mötesplats Steneby.

Klicka dig vidare här för bildmaterial och information

Klicka dig vidare här för att läsa vår verksamhetsplan

Projektägare:

Finansiär:

Partner: