Första perioden av Steneby Air med Sanna Lindholm

Höstens Steneby air, Sanna Lindholm, har åkt för vintern. Hon har delat upp sin vistelse och återkommer till våren 2020. Men innan hon åkte passade vi på att kolla vad hon har uppehållit sig med.

Hon har fokuserat på skissarbete i fullskala i främst papper, i sin början av sin vistelse. Men också undersöka alla resurser som finns här på Steneby

Sanna Lindholms arbete brukar vara processen rakt ner i materialet, och när jag säger material menar jag trä. Hon behärskar trä och kan där med tänka fritt och snabbt direkt i materialet. Törstig har Sanna inte besinnat sig med träverkstaden utan gett sig ut testat metall och textil-verkstäderna. Entusiastiskt uttrycker hon att hennes intuition är vidare ut än så. Under våren vill hon arbeta med lokala företag i Dals Långed/Dalsland för att bland annat kunna testa på större skala.

Hennes tid här på Steneby mynnar ut i en utställning, och eftersom hon är praktiskt mitt i processen vet ingen vad det blir. Hon beskriver dock att hon jobbar med installation där skulpturerna står som på en scen och skapar där med ett omfång som samtalas sinsemellan. Du får ett icke-linjärt ögonblick där mötet är mitt i förändring. Många arbetstitlar är i bruk, men den först hon nämnde var Gardenparty och genast tänkte jag på en osmaklig samling trädgårdstomtar. Min nyfikenhet håller på att brista i sömmarna.

Vi ser fram emot att se Sanna Lindholm tillbaka under våren!