Sista helgen för säsongen på GALLERI LÅNGBRON

Sista öppet helgen för säsongen på Galleri Långbron. Lördag 12/9 och Söndag13/9 kl. 13-16
Välkomna!

This weekend will be the last opportunity to see the exhibition in Galleri Langbron.
It will be open both Saturday 12/9 and Sunday 13/9 from 13 – 16
Welcome!

GAMLA MAGASINET I LÅNGBRON BLIR GALLERI

Vernissage: Långbrons slusstation, 4 augusti kl. 17.00-18.00

Dalslands Kanal AB och STENEBY har inlett ett långsiktigt samarbete med syftet att synliggöra utbildningarna och dess elever. Samtidigt vill projektet bidra till ett mer aktivt och attraktivt kanalområde genom att med konsten som uttrycksmedel, stärka kanalmiljöerna och lyfta fram det kulturhistoriska arvet för besökare.

Som en del i projektet delar kanalbolaget och STENEBY ut ett årligt stipendium. I år är det Josha Woudstra, masterstudent möbeldesign, som fått stipendiet. Hon har under sommaren arbetat i gamla magasinet vid Långbrons sluss.

I hennes examensarbete under våren 2015, undersökte hon hur man ger en övergiven byggnad en ny funktion. Hon “transformerade” en tvättstuga i Dals Långed, tillhörande Mustadfors Bruks AB
”Hur kan den gamla övergivna tvättstugan bli ett användbart rum igen? Jag har vistats många dagar och nätter i stugan för att hitta ett svar. Nu är den en fristad, en tillflyktsort för den som behöver koppla bort vardagens vedermödor. Här glömmer man tid och rum. Och det viktigaste är att hålla elden sprakande…”

Josha’s projekt i Långbron är en fortsättning på hennes examensarbete. Under sommaren har hon transformerat det gamla magasinet till ett galleri. Utmaningen, säger Josha, var att finna en balans mellan att hålla kvar karaktären i byggnaden och samtidigt lägga till nya aspekter. Dessutom har hon sammanställt en utställning som visar arbetet av studenter från de olika avdelningarna på STENEBY.

”…och under vintern hoppas jag kunna organisera en Steneby julmarknad här också!”

Fler bilder om projektet: www.joshawoudstra.com