Vi söker: Processledare för projekt – testbädd i Dals Långed

Mötesplats Steneby söker processledare för uppstartandet av en testbädd i Dals Långed

Mötesplats Steneby arbetar med att det ska vara möjligt att leva och arbeta med kultur i Dalsland. Vi gör det genom att skapa bättre förutsättningarna för kulturskapare och kulturproduktion. På detta sätt lyfter kulturen och bidrar till samhällsutveckling i Dalsland. Denna utveckling behöver göras ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart inom ramen för jordens biologiska kapacitet – därför ligger hållbarhetsmålen som grund för allt arbete på Mötesplats Steneby.

Om projektet
Projektet att skapa en testbädd i Dals Långed är ett samarbete mellan Mötesplats Steneby och HDK-Valand Campus Steneby vid Göteborgs universitet. Projektet är inriktat mot utforskande och designdrivna praktiska processer och är en forsknings- och utvecklingsresurs för den svenska möbel- och inredningsbranschen. Testbädden ska vara en mötesplats där utforskande och designdrivna processer bedrivs för att bidra till branschens omställning till en hållbar, grön och cirkulär produktion och konsumtion. Målgruppen för projektet är hela värdekedjan inom möbel- och inredningsbranschen med särskilt fokus på designer, inredningsarkitekter, arkitekter och formgivare, producenter, brukare. Miljön är en experimentverkstad för praktiskt utforskande processer i framför allt trä, som kompletteras av mötesrum och administrativa lokaler. Organisationen i testbädden består av en projektledare, en processledare och en verkstadstekniker.

Projektägare: Mötesplats Steneby i samverkan med HDK-Valand, Göteborgs universitet
Finansiär: Europeiska regionala utvecklingsfonden och Västra Götalandsregionen

 

Vi söker just nu en processledare som ska arbeta tillsammans med oss i projektet.

Vi söker:
Mötesplats Steneby söker en skicklig processledare med erfarenhet från att driva designprocesser. Du kommer att ingå i ett team som bildar kärnan i testbäddens dagliga verksamhet. Du är personen som är med och planerar, leder och utvärderar de utforskande processer som bedrivs i testbäddsmiljön. Utåt sett är du den person som tar hand om grupper som besöker miljön för att arbeta tillsammans inom ramen för de projekt som verksamheten driver. Tillsammans med en projektledare och en verkstadstekniker kommer du att stötta en kreativ och utforskande verksamhet inriktad på utveckling inom möbel- och inredningsbranschen.

Som processledare ansvarar du för:
Tjänsten som processledare innebär att planera och verkställa de processer som bedrivs i testbädden. Processledaren är den som har kontakt med ledarna i varje aktivitet, när det kommer till det praktiska arbetet i lokalerna. Rollen kan liknas vid att vara ”värd” för de grupper som besöker och arbetar i huset. I arbetsuppgifterna ligger att förbereda och se till att allt praktiskt och tekniskt fungerar för besökarna. Processledaren kan också delta i processerna i viss utsträckning när det gäller nyttjandet av lokalerna, och är den som arbetar närmast verkstadsteknikern. 

 

Kvalifikationer
krav:
– BA-examen
– erfarenhet av processledning inom designprojekt
– utbildning inom design

meriterande:
– erfarenhet av processledning
– erfarenhet av undervisning
– erfarenhet av designprocesser
– erfarenhet av gruppledning

Praktisk information
Visstidsanställning på 50% till och med 31 oktober 2023.

Arbetet sker i samarbete med Mötesplats Steneby och HDK Valand Campus Steneby vid Göteborgs universitet

Tillträde: omgående
Sista dag för ansökan: 4 april 2022

Ansökan med meritförteckning skickas till: anders@motesplatssteneby.se

Frågor besvaras av Anders Lindgren, verksamhetsledare för Mötesplats Steneby
tel: 0704 37 82 37


Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser