Vi söker: Projektledare för projekt – testbädd i Dals Långed

Mötesplats Steneby söker projektledare för uppstartandet av en testbädd i Dals Långed

Mötesplats Steneby arbetar med att det ska vara möjligt att leva och arbeta med kultur i Dalsland. Vi gör det genom att skapa bättre förutsättningarna för kulturskapare och kulturproduktion. På detta sätt lyfter kulturen och bidrar till samhällsutveckling i Dalsland. Denna utveckling behöver göras ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart inom ramen för jordens biologiska kapacitet – därför ligger hållbarhetsmålen som grund för allt arbete på Mötesplats Steneby.

Om projektet
Projektet att skapa en testbädd i Dals Långed är ett samarbete mellan Mötesplats Steneby och HDK-Valand Campus Steneby vid Göteborgs universitet. Projektet är inriktat mot utforskande och designdrivna praktiska processer och är en forsknings- och utvecklingsresurs för den svenska möbel- och inredningsbranschen. Testbädden ska vara en mötesplats där utforskande och designdrivna processer bedrivs för att bidra till branschens omställning till en hållbar, grön och cirkulär produktion och konsumtion. Målgruppen för projektet är hela värdekedjan inom möbel- och inredningsbranschen med särskilt fokus på designer, inredningsarkitekter, arkitekter och formgivare, producenter, brukare. Miljön är en experimentverkstad för praktiskt utforskande processer i framför allt trä, som kompletteras av mötesrum och administrativa lokaler. Organisationen i testbädden består av en projektledare, en processledare och en verkstadstekniker.

Projektägare: Mötesplats Steneby i samverkan med HDK-Valand, Göteborgs universitet
Finansiär: Europeiska regionala utvecklingsfonden och Västra Götalandsregionen


Vi söker just nu en projektledare som ska arbeta tillsammans med oss i projektet.

Vi söker:
Mötesplats Steneby söker en driven projektledare med erfarenhet av forsknings- eller utbildningsmiljöer. Du kommer att ingå i ett team som bildar kärnan i administrationen av projektet. Du är personen som etablerar, har översyn och kontroll på projekt. Utåt sett är du projektets ansikte och representerar det i olika branschrelaterade sammanhang. Tillsammans med en processledare och en verkstadstekniker kommer du att stötta en kreativ och utforskande verksamhet inriktad på utveckling inom möbel- och inredningsbranschen.

Som projektledare ansvarar du för:
Tjänsten har både en intern och en extern funktion.

Internt skall projektledaren vara den som håller samman och har överblick över de projekt som bedrivs i miljön. Projektledaren sitter med i styrgruppen som är beslutande organ för verksamheten i testbädden. Tjänsten är till största delen administrativ och kommunikativ. Projektledaren ansvarar för den dagliga verksamheten tillsammans med processledaren och verkstadsteknikern. Projektledaren ansvarar även för de beslut som behöver fattas lokalt. Externt agerar projektledaren som representant för den dagliga verksamheten och står i kontakt med externa aktörer som testbädden samarbetar med i planeringsarbetet kring processerna.

 

Kvalifikationer
krav:
– BA-examen
– erfarenhet från projektledning inom FoU
– god förmåga att presentera i tal och skrift
– god förmåga att leda arbetsgrupper
– god förmåga att planera projekt

meriterande:
– projektledarutbildning
– erfarenhet från projektledning
– erfarenhet från designrelaterad verksamhet
– erfarenhet från arbete inom FoU-verksamhet
– erfarenhet av gruppledning

Praktisk information
Visstidsanställning på 75% till och med 31 oktober 2023. 

Arbetet sker i samarbete med Mötesplats Steneby och HDK Valand Campus Steneby vid Göteborgs universitet

Tillträde: omgående
Sista dag för ansökan: 4 april 2022

Ansökan med meritförteckning skickas till: anders@motesplatssteneby.se

Frågor besvaras av Anders Lindgren, verksamhetsledare för Mötesplats Steneby
tel: 0704 37 82 37

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser