Vi söker: Verkstadstekniker för projekt – testbädd i Dals Långed

Mötesplats Steneby söker verkstadstekniker för uppstartandet av en testbädd i Dals Långed

Mötesplats Steneby arbetar med att det ska vara möjligt att leva och arbeta med kultur i Dalsland. Vi gör det genom att skapa bättre förutsättningarna för kulturskapare och kulturproduktion. På detta sätt lyfter kulturen och bidrar till samhällsutveckling i Dalsland. Denna utveckling behöver göras ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart inom ramen för jordens biologiska kapacitet – därför ligger hållbarhetsmålen som grund för allt arbete på Mötesplats Steneby.

Om projektet
Projektet att skapa en testbädd i Dals Långed är ett samarbete mellan Mötesplats Steneby och HDK-Valand Campus Steneby vid Göteborgs universitet. Projektet är inriktat mot utforskande och designdrivna praktiska processer och är en forsknings- och utvecklingsresurs för den svenska möbel- och inredningsbranschen. Testbädden ska vara en mötesplats där utforskande och designdrivna processer bedrivs för att bidra till branschens omställning till en hållbar, grön och cirkulär produktion och konsumtion. Målgruppen för projektet är hela värdekedjan inom möbel- och inredningsbranschen med särskilt fokus på designer, inredningsarkitekter, arkitekter och formgivare, producenter, brukare. Miljön är en experimentverkstad för praktiskt utforskande processer i framför allt trä, som kompletteras av mötesrum och administrativa lokaler. Organisationen i testbädden består av en projektledare, en processledare och en verkstadstekniker.

Projektägare: Mötesplats Steneby i samverkan med HDK-Valand, Göteborgs universitet
Finansiär: Europeiska regionala utvecklingsfonden och Västra Götalandsregionen

 

Vi söker just nu en verkstadstekniker som ska arbeta tillsammans med oss i projektet.

Vi söker:
Mötesplats Steneby söker en kunnig verkstadstekniker med bred erfarenhet av tillverkning i trä. Du kommer att ingå i ett team som bildar kärnan i testbäddens dagliga verksamhet. Du är personen som handhar, underhåller och utvecklar den verkstad för experimentellt och utforskande träarbete som blir hjärtat i verksamheten. Tillsammans med en projektledare och en processledare kommer du att stötta en kreativ och utforskande verksamhet inriktad på utveckling inom möbel- och inredningsbranschen.

Som verkstadstekniker ansvarar du för:
Tjänsten som verkstadstekniker innebär att ansvara för drift, skötsel och underhåll av en maskinverkstad för träbearbetning. Verkstaden är inriktad på utforskande och experimentella processer, vilket skiljer den från en traditionell produktionsverkstad. Verkstadsteknikern har även en pedagogisk roll då det handlar om att bidra till att utforska vad maskiner och verktyg kan användas till utöver det som redan är känt och beskrivet i tekniska manualer och genom tradition. Teknikern ansvarar för att balansera det utforskande arbetet mot säkerhetsaspekter.

 

Kvalifikationer
krav:
– utbildning inom träverkstadsarbete/lång erfarenhet av träverkstadsarbete
– lång erfarenhet av verkstadsunderhåll, träverkstad

meriterande:
– erfarenhet av praktiskt designarbete
– erfarenhet av träbearbetning
– erfarenhet av projektarbete
– erfarenhet av FoU-arbete

Praktisk information
Visstidsanställning på 50% till och med 31 oktober 2023.

Arbetet sker i samarbete med Mötesplats Steneby och HDK Valand Campus Steneby vid Göteborgs universitet

Tillträde: omgående
Sista dag för ansökan: 4 april 2022

Ansökan med meritförteckning skickas till: anders@motesplatssteneby.se

Frågor besvaras av Anders Lindgren, verksamhetsledare för Mötesplats Steneby
tel: 0704 37 82 37

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser