Hej Alice & Ida!

Säg hej till Alice Hultdin och Ida Stelter som jobbar i detta korta men ack så värdefulla projekt som handlar om unga på landbygden och hållbarhet i Dalsland. Du kan läsa mer om projektet här.
Alice och Ida är de två designers som handleder och stöttar de ungas arbete och undersökande för ett hållbart Dalsland. Vi passade på att ställa lite frågor till dem, så vi alla får lära känna dem lite bättre:

Hej Alice – Vem är du?
Jag heter Alice Hultdin och bor i Dals Långed. Jag även verksam som designer och socialantropolog, men även som glad hantverksbagare på Brukets Godaste i Fengersfors!

Vad var det som gjorde att du sökte uppdraget att vara konstnär/designer i samskapande process?
Jag tyckte det lät som ett otroligt spännande projekt som förenar mitt intresse för samskapande processer inom design, med frågor kring platsutveckling och hållbarhet i landsbygder – något som jag brinner för som person och yrkesverksam i Dals Långed.

Vad hoppas du få ut av uppdraget, och ser fram emot i projektet? 
Jag tycker det ska bli kul att få följa de olika samskapande processerna i projektet ung innovation, att få lära mig mer om vilka behov och idéer som finns i Dalsland och hur man kan jobba vidare med dessa frågor. Jag tycker även det ska bli spännande att se nya samarbeten formas från engagerade människor från olika delar av landskapet, vilket förhoppningsvis kan leda till nya och starkare nätverk bland orterna!


Hej Ida – Vem är du?

Jag heter Ida-Luise Stelter och är bosatt i Fröskog där jag är verksam som snickare, designer och konstnär. Ursprungligen från Tyskland men sedan 11år bosatt i det vackra Dalsland.

Vad var det som gjorde att du sökte uppdraget att vara konstnär/designer i samskapande process?
Det var just att utveckla en hållbar framtid på landsbygden som väckte mitt intresse för projektet. Jag tycker att det behövs en slags grundstruktur i hållbarheten för att ungdomar vill stannar kvar på landsbygden. Det kan kännas ibland som att de enda hållbarhetspunkter i långsikt är kopplad till statsmiljöer och därför ville jag bidra/vara med i en utveckling just här.

Vad hoppas du få ut av uppdraget, och ser fram emot i projektet?
Mina förhoppningar att får ut genom projektet är en bredare förståelse för en inkluderad arbetsprocess samt en djupare förståelse för behov och framtidsvisioner av unga vuxna i Dalsland.
Jag ser fram emot att samarbeta med nya människor och kunna bidra med verktyg till utvecklingen av projektet.

Alice Hultdin och Ida Stelter