Kulturinkubatorn – KLUMP fyller 10 år!

Anders som är verksamhetschef här på Mötesplats Steneby var med och startade kulurikubatorn KLUMP på Subtopia för 10 år sedan.

Nu firas jubileet med 10 lunchwebbinarier om 10 olika aspekter av kreativt och socialt entreprenörskap, 12:00-13:00 mellan 8-19 mars. Intressanta webbsända lunchsamtal i nästa vecka under ledning av Martin Q Larsson som KLUMP leder idag. Anders som var med i början och ledde verksamheten fram till 2017 är med i det första webbinariet den 8 mars tillsammans med andra intressanta personer som var med då det begav sig.  

– För mig var det en väldigt betydelsefull tid. Jag fick möjligheten att omsätta en del tankar och teorier om vad just kulturföretagare behöver för att kunna starta och utveckla sina verksamheter. Det byggde mer på de personliga drivkrafterna och möjligheten att omsätta galet grymma kunskaper i praktiken. Vi talade i princip aldrig om själva företagandet utan nästan bara om innehållet som skulle skapa värde i världen. Det sociala var också viktigt; KLUMP kom sig av att jag ville att folk skulle ”klumpa ihop sig” för att må bra och lära av varandra. Det blev en klump av fantastiska människor. Det gav mig massor av erfarenheter som jag har väldigt stor nytta av idag. Det är så härligt tillfredsställande att KLUMP fyller 10 år och fortsätter att bidra till kulturell och socialt samhällsutveckling.  

Klicka dig vidare för de 10 jubileums-webbinarium och mer information här!