Sommar med Steneby

Det har varit en strålande sommar i Dalsland, och dessutom en aktiv sommar med Steneby på olika håll.

Mötesplats Steneby blev inbjuden att hålla i workshops för barn under Hamnkalaset i Åmål 22 juli som skedde under strålande sommarsol. Entusiasmen var i topp där våra fyra workshopledare handledde i växtfärgning och täljning. Femtiotals barn med föräldrar deltog i våra workshops där de täljdes blyertspennor, skedar och träfigurer samt mosades bär och frukter direkt på tyg och doppades i kokande färgglada bad.

Workshop i täljning med Isak Krantz (Stenebyskolan, Trähantverk möbelsnickeri) & Joel Stennabb (tidigare student på Stenebyskolan, Objekt Smyckekonst) och workshop i växtfärgning med Moa Ekvall (tidigare student på Stenebyskolan, Form och design) &Thea Thorheim (HDK, Textil-Kläder-Formgivning). Foto: Funny Livdotter
Foto: Funny Livdotter

Solen höll sig till veckan därpå då samma workshops hölls i Dals Långed 29 juli i Bengtsfors Kulturveckas regi. Ett stort partytält intog den främre parkeringen på Steneby och smyckades med ballonger. Långt innan workshopparna började, kom nyfikna deltagare smygandes in och många höll sig kvar under aktiviteten. Hos gammal som ung var kreativiteten i fullt ös. Här yrde blåbär och färskträspån över asfalten som markerade platsen långt efter att partytältet packades ner. En vag och fin indikation att här har det hänt saker!

Workshop i täljning med Annie Jonasson (HDK, Möbeldesign inriktning Trä) & Joel Stennabb (tidigare student på Stenebyskolan, Objekt Smyckekonst) och workshop i växtfärgning med Moa Ekvall (tidigare student på Stenebyskolan, Form och design) &Thea Thorheim (HDK, Textil-Kläder-Formgivning). Foto: Funny Livdotter

Vi hoppas på lika fin sommar nästa år, men kan ni inte hålla er så länge kommer snart ett höstlov på intåg. Så håll ögonen öppna för ett kommande program för vecka 44 – Höstlov på Steneby.