vi söker: Utvecklingsstrateg inom hållbar ekonomisk, social och ekologisk omställning

Mötesplats Steneby söker ny medarbetare med ansvar för hållbar ekonomisk, social och ekologisk omställning.

Mötesplats Steneby arbetar med att det ska vara möjligt att bo och arbeta med kultur i Dalsland. Vi gör det genom att erbjuda affärsutveckling för kulturföretag och genom att medverka till bättre förutsättningarna för kulturproduktion. Våra insatser ska göra att fler företag startas och utvecklas hållbart. Det skapar arbetstillfällen och utvecklad försörjningskraft och ett rikare kulturliv i Dalsland. Detta behöver göras ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart inom ramen för jordens biologiska kapacitet.

Nu söker vi en ny medarbetare med ansvar för vårt arbete med ekonomisk, social och ekologisk omställning med utgångspunkt i de Globala målen för hållbar utveckling som de beskrivs i Agenda 2030. Målgruppen för insatserna är i huvudsak kulturföretagare och i viss mån även offentlig sektor och civilsamhället. Ditt uppdrag är att initiera, finansiera och ansvara för projekt som leder till hållbar ekonomisk, social och ekologisk omställning i vår egen organisation samt hos dem vi erbjuder tjänster till. I uppdraget ligger att inspirera och stimulera till nya idéer, förhållningssätt och lösningar som leder till ett mer hållbart samhälle.

I arbetsuppgifterna ingår att:

Initiera och leda projekt
skriva ansökningar för finansiering av projekt
arrangera aktiviteter
ansvara för kompetensutveckling, internt och extern
vara rådgivare till företag och organisationer
bedriva research och omvärldsbevakning

Vi söker dig med kunskaper om hållbar ekonomisk, social och ekologisk omställning från relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Du har arbetslivserfarenhet från liknande uppdrag där du var projektledare med ansvar för att skriva ansökningar, finansiera och leda projekt. Du uttrycker dig väl på både svenska och engelska i tal och skrift och kan bidra i kommunikationen av verksamhetens innehåll. Mötesplats Steneby är en liten organisation där medarbetarna jobbar i nära samarbete med varandra och i sina egna uppdrag. Det ställer krav på förmåga att samarbeta och att kunna arbeta på egen hand. På Mötesplats Steneby handlar det mesta om positiv utveckling, stimulerande arbetsuppgifter och att samtidigt ha roligt på jobbet! Passar det här in på dig? Ansök idag!

Mötesplats Steneby är en del av GU Ventures som är Göteborgs universitets holdingbolag. Vi har vårt kontor på Steneby, Hemslöjdsvägen 1 i Dals Långed. Mötesplats Steneby finansieras av Västra Götalandsregionen.

GU Ventures är ett statligt ägt företag som arbetar med att utveckla och investera i företag och affärer med koppling till Göteborgs universitet. GU Ventures är projektägare för Mötesplats Steneby som ett led i HDK Valands verksamhet i Steneby.

Tillträde snarast
Anställningen är deltid 50% och tidsbegränsad till och med 31 december 2022
Sista dag för ansökan är 21 februari.
Ansökan med meritförteckning skickas till:
anders@motesplatssteneby.se

Frågor besvaras av

Anders Lindgren Som är verksamhetsledare för Mötesplats Steneby:
tel: 0704 37 82 37
mail: anders@motesplatssteneby.se

Andreas Albertsson, GU Ventures
tel: 076-138 64 60
mail: andreas.albertsson@ventures.gu.se