Hej Jonas!

Säg hej till Jonas Haglund som gör praktik hos oss på Mötesplats Steneby mellan 28 mars – 28 april! Vi tycker det ska bli så kul att vi passar på att ställa några frågor till honom så vi och ni kan lära känna honom lite mer!

Vem är du?
Mitt namn är Jonas Haglund och jag är en 43-årig musikälskare som är bosatt i Göteborg. Jag har tidigare jobbat med att arrangera konserter & klubbar men har även jobbat som fritidspedagog samt kontaktperson. Jag är med andra ord en person som trivs bäst i sociala sammanhang. Jag har alltid haft svårt att skilja på arbete och fritid så när jag är ledig så gillar jag att gå på konserter samt klubbar :0) Jag sportar också men i en något blygsam form dvs korpbowling med gamla goda vänner varannan vecka.

Vad och var studerar du?
Jag studerar till internationell projektledare på Kulturverkstan i Göteborg. (Tvåårig utbildning)

Innan jag påbörjade den här utbildningen så sysselsatte jag mig med att driva eget och jobbade då inom musikbranschen. Sedan 20 år tillbaka så har jag arrangerat klubbar och konserter i Göteborg, drivit skandinaviskt bokningsbolag för internationella artister samt bokat en och annan Europaturné. Jag har även drivit ett independent skivbolag sedan 2005. Utöver det så har jag arrangerat bussresor till alla större svenska musikfestivaler + Roskilde. Precis innan pandemin så valde jag att ta en fast anställning och jobbade då som bokningsansvarig på Musikens Hus i Göteborg och skötte även marknadsföringen kring alla eventen.

När pandemin kom så tvingades jag pausa all min kontinuerliga verksamhet så då sökte jag de kulturella utbildningar som jag sedan många år tillbaka tänkt vore nyttiga samt intressanta att gå.

Vad ser du fram emot med din praktikplats på Mötesplats Steneby, och vad tror du att du kommer hitta på?
Jag ser först och främst fram emot att få en inblick i hur Mötesplats Steneby arbetar. I och med att jag är en liten stadsråtta som enbart har bedrivit kulturell verksamhet i Göteborg så är jag väldigt nyfiken på att lära mig mer om hur det fungerar med kulturell verksamhet på landsbygden. Då det är en kort praktikperiod (1 månad) så tror jag att jag mest kommer att gå bredvid samt få ta hand om en hel del administrativa uppgifter men om jag har tur (samt om tidsplanen klaffar) så kanske jag får en mer delaktig roll i något av era spännande kommande projekt.