Informationsmöte om Fristad 24/1

Informationsmöte om Fristad med Mötesplats Steneby och Förvaltningen för kulturutveckling, VGR.
Yttrandefriheten utmanas ständigt och många författare, journalister och konstnärer runt om i världen utsätts för diskriminering och förföljelser vilket begränsar deras möjlighet att vara verksamma.

Välkommen på en kväll där vi lär oss mer om ICORN, diskuterar tillsammans hur vi kulturskapare i Dalsland kan organisera oss och påverka för att även Dalslands kommuner ska bli en del av regionens Fristadsprogram. Under kvällen får vi bland annat lyssna till Duaa Kammel som fått fristad inom ICORN i Västra Götaland.

Duaa Kamel från Palestina, är en poet som skildrar kriget, patriarkatet och kampen för överlevnad i dikter präglade av ironi, indignation och nihilism. Fristadskonstnär i Uddevalla 2021-2023. 

Tid: tisdag 24 januari kl 17-18:30
Plats: Mustadfors Folkets hus
För vem: tjänstemän inom kultur, politiker, organisationer för Kulturskapare och fria kulturskapare i Dalsland
Föranmäl dig senast 20 jan 2023

Föranmäl dig här!
( https://events.magnetevents.com/Event/informationsmote-om-fristad-med-motesplats-steneby-och-forvaltningen-for-kulturutveckling-vgr-51614/ )

Kvällen organiseras av Förvaltningen för kulturutveckling och Mötesplats Steneby.

Mer om ICORN: 
Västra Götalandsregionen vill tydligt ta ställning för demokrati och yttrandefrihet. Hotade författare, journalister och konstnärer ska kunna finna en trygg plats i Västra Götaland och därför är Västra Götalandsregionen sedan 2014 en fristadsregion inom ramen för ICORN (International Cities of Refuge Network).

Vi bjuder på fika!