Skapa en kulturfågel

Tillsammans skapar vi ett kreativt zoologiskt myller av den nya arten Kulturfågel. Vi hoppas att du vill vara med i denna fria tolkning av vad en kulturfågel är. Ihop blir det en stor quilt som kommer agera som back-drop för Mötesplats Stenebys intervjuer.

Kulturfågel?
Vad är en kulturfågel kanske du undrar? Ja, vår logotyp är en fågel; flygande ´M´. Eftersom detta är en ganska okänd sorts fågel tänkte vi att ni kan hjälpa oss identifiera den.
Vad tycker du utgör en typisk (eller varför inte en egensinnig) kulturfågel? Hur ser den ut? Vad för egenskaper har den?

Vem kan vara med?
Du får vara precis den du är. Gammal som ung, konstnär eller pysslande. Det enda kravet är att du ska ha en svensk postadress. Det finns dock en begränsning på hur många som kan vara med, så säkra din plats men mejla ditt intresse till Mötesplats Steneby redan idag!

Vad krävs?
Vi är öppna för tolkning och kapacitet. Efter du har anmält dig skickar vi ett brev hem till dig. Brevet innehåller bland annat en gul tygbit (20×20 cm) där du får tolka fritt. Brodera, tryck, rita, ja, sålänge tygbiten inte blir för tjock rent relief-mässigt och att din kulturfågel överlever en snäll tvätt, så är vi enormt nöjda.

Vill du vara med?
VI HAR NU DELAT UT ALLA PLATSER! Tack alla som har skickat intresse, de sista kuverten skickas ut 12 februari. Lycka till!
Mejla ditt intresse tillsammans med din postadress till
*** info@motesplatssteneby.se ***

Vad händer sen?
När du har skickat in din kulturfågel och vi har tagit emot den, får du ett brev tillbaka innehållande ett tack-brev och ett presentkort på Coop, motsvarande 200kr. När alla fåglar har flugit hem till Mötesplats Stenebys kontor kommer vi få hjälp av textilkonstnären Linnea Dalstrand för att sy ihop dem till en gemensam quilt.

När?
Vi skickar ut tills alla 84 tygrutor är tagna.
Deadline för inlämning av verk är den 18 mars 2021

For information in English – please contact Funny Livdotter