10/4 Studiebesök The Plus, Vestre

Den 10 april bjuder RiK Symbios Bengtsfors in till en studieresa till Vestres fabrik The Plus utanför Charlottenberg i Norge (Vestre will build the world’s most environmentally friendly furniture factory (theplus.no)). Vestre är en norsk tillverkare av stadsmöbler som bestämde sig för att bygga “världens mest miljövänliga möbelfabrik”. År 2022 stod deras fabrik The Plus klar, på plats mitt i skogen.

Fokus i Vestres cirkulära arbete är på produktens nästa liv samt långsiktig design och reparation. Genom att använda material av hög kvalitet och designa möbler i tidlös skapas möbler kan användas och älskas under lång tid. Möbler som dessutom går att reparera då Vestre erbjuder reparationstjänster. 

Under studiebesöket kommer du få en inblick i Vestres arbete med cirkularitet och ta del av inspireras av Vestres hållbara fabrik och tillverkningsprocesser. Vi får en rundvisning i fabriken och kommer få höra om utvecklingen av The Plus av projektledarna som varit med sedan starten.

Praktisk info
Kostnad: 250 kronor per person (självkostnadspris, resa och inträde). Studenter deltar gratis.
Mat: Vi bjuder på smörgås och kaffe på vägen upp (meddela eventuell specialkost). Vi gör lunchstopp i Charlottenberg, var och en står för egen lunch, alternativt tar med matsäck.

Avresa: Klockan 07.15 från Hemslöjdsvägen 1, Dals Långed. Klockan 07.30 från Stationsgatan 5 (Järnvägsstationen DVVJ) i Bengtsfors
Hemkomst: cirka 16.00 

Anmälan sker senast den 8 april till: vera@motesplatssteneby.se 

Studiebesök The Plus Vestre. Foto: Vestre The Plus