Anders Lindgren till Mötesplats Steneby

Anders Lindgren blir ny verksamhetsledare för Mötesplats Steneby. Han startar 23 oktober. Anders kommer till oss från Stockholm där han varit ansvarig för KLUMP Subtopia, en inkubator för kulturella och kreativa näringar.

Anders har en konstexamen från Umeå och även utbildning och erfarenhet som lärare. Han tar med sig flera års erfarenhet av inkubatorverksamhet till Steneby, där han jobbat hands-on med idéutveckling såväl som ett brett internationellt och internationellt nätverk.

Några känner kanske igen honom då han besökt skolan och berättat om MU-avtalet och tipsat masterstudenterna på HDK vid Steneby om hur de kan förbereda sig för företagandet efter skolan. Länk till info om MU-avtalet finns här: http://www.kro.se/mu-och-avtal

5 snabba frågor till Anders för att lära känna honom lite bättre!

Varför Steneby?
På Steneby utbildar sig och jobbar människor med passion för det som händerna kan åstadkomma. Händerna tar tid på sig och jobbar eftertänksamt. Det är en kvalitet som jag tror vi måste vårda och slå vakt om. Det vill jag vara med att göra!

Varför Dalsland?
Min farfar föddes i Bengtsfors och alla somrar sedan jag föddes har jag tillbringat i Fillingen i Ärtemark. Där har jag någonstans att bo med utsikt över ängar, skogen och en sjö. Det är vackert men det gör inte Dalsland unikt, så ser det ut på platser hjärtat bultar för. Mitt bultar för Dalsland!

Drömmar och framtid för Mötesplats Steneby?
Jag drömmer om att Mötesplats Steneby kraftsamlar alla som är intresserade av konst och hantverk. Tillsammans medverkar vi till att skapa gott humör, framtidstro, nyfikenhet och att ännu mera konst och högkvalitativt hantverk kommer till världen.

Hur ser du på Steneby som plats idag?
Steneby står starkt i en omvälvande tid. Det är speciellt att skolan ligger i Dals Långed, långt ifrån storstadsregionerna och allfarvägarna. Det verkar som att glesbygden blir allt glesare i takt med att priserna på bostäder ökar i storstäderna. Steneby verkar i motsatt riktning som gör det möjligt för människor att flytta till och stanna kvar på landsbygden.

Avslutningsvis, någon kuriosa om dig?
Stormästare i Jeopardy i början på 2000-talet. Jag vann några tusen och en guldweekend som jag spenderade tillsammans med min fru på Hotell Stenungsbaden i Stenungssund. Jag vann med ”vem var Lou Reed?”.