Hej Vera Telemo!

Nu är det officiellt; Vera Telemo är vår kommande utvecklingsstrateg på Mötesplats Steneby! Det tycker vi är så roligt att vi måste bara dela med oss av Vera. Hon börjar i redan i april och vi tänkte passa på och ställa några frågor, så ni kan få lära känna henne!

Du är den kommande utvecklingsstrategen på Mötesplats Steneby; berätta om din bakgrund och vad du har hittat på det senaste.
Jag är född och uppvuxen i Fiskebäckskil, Bohuslän och bor sedan tre år tillbaka i Fengersfors. Jag kommer senast från Fyrbodals kommunalförbund där jag arbetat som projektledare inom hållbar mobilitet i landsbygder. Utöver detta jobbar jag med cirkulär ekonomi och kulturarv på Västra Götalandsregionen Jag har tidigare arbetat med projektet Den nya bruksorten för Not Quite i Fengersfors och är engagerad i Fengersfors Fröskogs utvecklingsråd. Min akademiska bakgrund är i hållbarhetsvetenskap med master från Stockholm Resilience centre.

Vad är det du tar med dig in i rollen som utvecklingsstrateg på Mötesplats Steneby?
Framförallt ett stort engagemang för hållbar utveckling och omställning. Jag tar också med mig en tro på att det är möjligt att skapa en positiv utveckling för oss själva och vår planet när vi tar sats i de lokala förutsättningarna och arbetar tillsammans.

Är det något speciellt du vill lyfta?
Att det känns fantastiskt roligt att få möjligheten att arbeta med hållbar omställning. Att dessutom få göra det i Dalsland – ett landskap som ligger mig nära hjärtat – känns extra kul.

När börjar du komma igång i arbetet, och vad tänker du börja med?
Jag börjar i april och kommer försöka starta med att kartlägga de lokala förutsättningarna i området. Vilka styrkor finns för att arbeta med hållbar utveckling och vilka redan pågående processer går att koppla ihop och stärka. Utifrån detta underlag kommer jag sedan börja med lämpliga insatser för att ta oss framåt.

Foto: Marcus Haraldsson