Hej Anna Lena!

Säg hej till Anna Lena Ingemansson som arbetstränar på Mötesplats Steneby! Hon började strax innan semestern, och håller till i lokalen som annars är känd för att vara den gamla ICA i Dals Långed. Det är på denna plats som vårt textila hållbarhetsprojekt ska byggas upp (du kan läsa om projektet här). Det passar Anna Lena perfekt som både är textilare och tidigare arbetat i butik, så vi har mycket glädje av hennes kompetens och vi hoppas att hon får en meningsfull arbetsträning hos oss på Mötesplats Steneby. 

Med det vill vi att ni ska lära känna henne lite bättre så vi ställde tre frågor (sen nedan)


Vem är du?
Anna Lena Ingemansson 58 år. Är textilkonstnär, halmkonstnär, politiker, feminist. Bor i Steneby i ett eget hus på landet. Är mamma och farmor. www.strawart.n.nu

Vad är din bakgrund?
Född Dalslänning från Baldersnäs, som såg att gräset är grönare här än i storstaden. Gjort många resor ut i världen men landar ändå i att platsen jag bor på är en skön oas. Politisk aktiv i många år i Bengtsfors kommun där fokuset låg på kulturen.
Medlem i många kulturföreningar. Medlem i Not Quite. Har arbetat inom olika branscher men den röda tråden har varit inom kulturella näringar. Har fött två fina människor.

Vad drömmer du om?
Drömmer just nu är att bara få landa mjukt tillbaka till arbetslivet och famna om nya arbetskollegor i likasinnade kulturella visioner. Att få fortsätt vara delaktig och synliggöra ekologiska handlingar och att återvinning blir en självklarhet för oss alla. Tillsammans med andra att lyfta fram det textila materialet och second hand kläder. Att jag hade mer mark att odla grönsaker på men finner ändå en förnöjsamhet i det jag får fram under en säsong. Få människor att stanna kvar på landsbygden så de ser mervärdet, möjligheterna, mötesplatser och en framtid. Åldras och va frisk och en önskan om att ha en trygg framtid de få år jag har kvar i arbetslivet.