Hej Ingrid Backman!

För den som har missat, så har projektet Tillverka i Trä dragit i gång! I september 2019 var första seminariet på Chalmers i Göteborg och storsatsningen på trä som grund för hållbar utveckling är planterat. Ingrid Backman är projektledare för Stenebys del av Tillverka i Trä och henne kommer du se mer av. Framförallt om du gillar trä och hållbarhet.

Vad handlar projektet om? Det är en kraftansamling från tillverkningsindustrin i trä för en hållbar och smart utveckling gällande husbyggnation, inredning och möbler. Att tänka hela steget från idé till produktion och hållbar användning. Steneby deltar utifrån sin djupa kunskap i designprocessen och trä som material.

Vad vill du uppnå? Genom projektet kan vi skapa värdefulla nätverk där Steneby blir ett självklart nod för kunskapsutbyte med samarbeten mellan design, tillverkningsindustrin, forskning och utveckling.

Vad gör du annars? Flyttade från ekorrhjulet ut till skogen och havet på Orust. Det ger mig kraft och energi. Hit sökte jag mig med min familj för att skapa ett alternativt sätt att leva. Att tänka och leva ekologiskt, hållbart och njuta av skogen och havet.

Vad har du gjort innan? Arbetade på arkitektkontoret White i 19 år som designer och inredningsarkitekt. Var även partner i företaget. Arbetade bland annat med Vinnova-projektet ”Affärsmodeller för cirkulära möbelflöden” och har ett 50-tal produkter och möbler ute på marknaden. Jag sa upp mig från White och planerade 1 års ledighet på min nya plats på Orust, men under ett samtal med Torsten Hild flaggade han för att projektet Tillverka i Trä behövde en projektledare för Steneby, och att det skulle passa mig bra. Det lät mycket intressant och på den vägen är det.

Vem kan kontakta dig? Den som vill medverka i nätverket, lära sig mer och vill bidra till hållbar utveckling av produkter i trä.

Du kan läsa mer om projektet Tillverka i Trä på vår webb Steneby här för att klicka dig vidare till mer information.