Hej Marc!

Nu anställs tre personer till projektet som ska skapa en testbäddsmiljö för trä i Dals Långed. En av dem är Marc Hoogendijk – som ska arbeta som processledare. Vi är enormt glada att han vill arbeta med oss – och vi passade på att ställa några frågor så vi och ni kan få lära känna Marc lite mer.

Berätta; vem är du?
En kreativ möbeldesigner som älskar att följa och utveckla designprocesser i mitt arbete. Samtidigt också en lösningsorienterad ingenjör som gillar att klura på problem och finna effektiva lösningar. Jag hoppas kunna bidra till vårt samhälle med god design och långsiktigt hållbar utveckling. För att nå dit menar jag att vi behöver vi föra samman människor med olika kunskap och bakgrund för att skapa bra saker tillsammans, och helst ha roligt på vägen dit!

Hur ser din professionella bakgrund ut?
Efter en kandidat och master i Teknisk Design på Chalmers hamnade jag på något sätt i byggbranschen där jag jobbat under nio år som bland annat projektledare och arkitektsupport för avancerade glasfasader (tänk operahuset i Oslo). Parallellt med detta hade jag även ett eget företag där jag arbetade mot konstnärer med offentlig konst, väldigt roligt och givande!

För ett par år sedan tyckte jag det var dags för något nytt. Jag ville utveckla mitt stora intresse för möbler och inredning så jag satte mig i skolbänken igen för att studera möbeldesign på HDK Campus Steneby. Mina projekt fokuserade på att utveckla designmetodiken och efter anslutade studier har jag börjat jobba hos en inredningsarkitektbyrå för att lära mig mer om rumsskapande. Otroligt stimulerande och lärorikt och något jag kommer fortsätta att gräva djupare i parallellt med mitt arbete som processledare på Testbädd Dals Långed.

Vad är det med detta projekt som lockade dig att söka tjänsten?
Möjligheten att vara med och göra konkret skillnad i vår omställning till ett miljömässigt hållbart samhälle, helt klart. Att få vara med och driva projekt där teori och det senaste inom hållbar utveckling kan appliceras direkt i organisationerna hos de aktörer som söker sig till oss är det jag ser mest fram emot. Jag tror att Testbädden kan lyfta utvecklingsarbetet hos den svenska möbel- och inredningsbranschen från enstaka personliga initiativ till att höja blicken och våga satsa på utveckling och samarbeten. Det ska bli superroligt att vara en del av det!

Läs om Marcs två kollegor: Mikael och Kacper