Hej Mikael!

Nu anställs tre personer till projektet som ska skapa en testbäddsmiljö för trä i Dals Långed. En av dem är Mikael Sandqvist – som ska arbeta som projektledare. Vi är enormt glada att han vill arbeta med oss – och vi passade på att ställa några frågor så vi och ni kan få lära känna Mikael lite mer.

Berätta; vem är du?
Mikael Sandqvist. 46 år bosatt i Göteborg, Torslanda. Ursprungligen skåning men bott i Göteborg sedan 2017. Gift med Linda, 2 barn samt 2 bonusbarn, 2 hundar och 1 katt. Sportintresserad i form av att titta på sport, följa barnens aktiviteter samt att själv gärna spelar fotboll, padel eller tennis.

Hur ser din professionella bakgrund ut?
Har arbetat med försäljning i hela mitt yrkessamma liv. Jobbat med allt från telefonförsäljare, IT, kontorsmateriel till finansbolag och senast i inredningsbranschen. Drivs av att hela tiden vilja utveckla det jag jobbar med och hitta nya vägar för att bli bättre.
Försäljning är ett brett område och jag har valt att specialisera mig inom konceptuell försäljning där kundnyttan och värdet för kunden över tid väger tyngre än priset. Det innebär längre processer, mer strategiskt tänk men kräver samtidigt en stor förmåga i att sätta sig in i kundens verksamhet och utmaningar. Har flera år bakom mig i inredningsbranschen där jag jobbar för bl. a EFG kontorsmöbler och Senab Concept. Efter att sett hur möbler hanteras, slängs och den mängd möbler som produceras så inser man snabbt att detta inte är en hållbar väg. För att vara med och kunna påverka i rätt riktning så valde jag de sista åren som anställd att arbeta som projektledare med fokus på hållbarhet.

Har bl.a  varit med att ta fram Volvo Cars nya, globala, hållbarhetskoncept (VRSE). För att ta ytterligare steg i att vara med och påverka och utveckla branschen så starta jag, 2021, företaget

Arbetsplatsmiljö, ett projektledningsföretag vars uppgift är att stötta privat och offentlig sektor i den cirkulära omställningen med fokus på kontorsinredning.

Vad är det med detta projekt som lockade dig att söka tjänsten?
Möjligheten att få vara med och stötta möbel och inredningsbranschen mot en mer, grön, cirkulär produktion och konsumtion kändes helt rätt. Att tillsammans med ett starkt team, med samma ambition som mig själv få vara med att utveckla en samlingsplats för branschen att mötas, prata och testa sina idéer för att kunna/ våga ställa om.
Ser testbädden som en stor möjlighet för olika aktörer att kunna utmana de enkla valen, ”att alltid göra som vi alltid har gjort”. Att vara den kunskapspartner som får producenter, designers, brukare m.m.
att våga testa nya vägar för att göra skillnad.

Läs om Mikaels två kollegor: Kacper och Marc