Hej Kacper!

Nu anställs tre personer till projektet som ska skapa en testbäddsmiljö för trä i Dals Långed. En av dem är Kacper Adam – som ska arbeta som tekniker. Vi är enormt glada att han vill arbeta med oss – och vi passade på att ställa några frågor så vi och ni kan få lära känna Kacper lite mer.

Berätta; vem är du?
Engelsman och polack bosatt i Sverige sedan 2008. En möbelsnickare och designer som är glad och rastlös. Har ett intresse för både traditionella och nya metoder att bearbeta trä. Privat gillar jag att lyssna på musik och spela tv-spel med mina kompisar.

Hur ser din professionella bakgrund ut?
Jag lärde mig trähantverk från min pappa från det jag var 13 år. Jag påbörjade en kandidat i möbeldesign i England men bytte till Steneby för att jag uppskattade utbildningen. Jag har jobbat inom byggbranschen som snickare och som möbelsnickare i olika verkstäder både i England och Sverige. De senaste 6 åren har jag jobbat som tekniker i träverkstaden på HDK i Göteborg.

Vad är det med detta projekt som lockade dig att söka tjänsten?
Kul att vara med och starta upp ett nytt projekt i Dals långed där jag började min resa i Sverige. Att kunna bidra med min samlade erfarenhet om trä, maskiner och olika tekniker. Att träffa andra med samma intresse för trä och tillsammans utforska hur man kan jobba mer hållbart med trä.

Läs om Kacpers två kollegor: Mikael och Marc