Långbron Air 2018 går till: Steneby Möbelhospital

Bland 11 sökande till årets sommarresidens vid Långbrons sluss blev det två studenter från Stenebyskolans YH-utbildning Möbelrestauratör som fick stipendiet med sitt projekt Steneby Möbelhospital.

Ur ansökan Steneby Möbelhospital av Pauline Pettersson och Jacob Benselfelt:

Vi skulle vilja använda Långbron som restaurering och snickeriverkstad under sommaren. Vi vill visa att restaureringsyrket finns i den här kommunen och uppmuntra folk att lämna in sina gamla möbler, dels för att visa att det går att laga och bevara sina gamla möbler men även för att visa vad det är vi lär oss på restaureringsutbildningen.

Att få möjlighet att vara på Långbron under sommaren skulle verkligen gynna oss, då vi vill fortsätta jobba under sommarlovet, men det skulle även gynna Stenebyskolans utbildning, då vi kommer möta många potentiella kunder och studenter längst kanalen, folk som är intresserade av vårt yrke och vår utbildning.

Det är nu fjärde året Mötesplats Steneby och Dalslands Kanal AB utlyser Långbron AIR.  En stipendiesumma på 30 000 kr ingår i ateljévistelsen. Ateljén är belägen vid Långsbrons sluss där många båtresenärer passerar varje sommar och där kanalbåtarnas passagerare kan byta mellan båt och rälsbuss. Ateljén/Galleriet kan med fördel användas som exponeringsyta och förväntas hållas öppen för besökare i juli månad och halva augusti.

Juryn 2018 bestod av Dalslands Kanal Benny Ruus, Stenebyskolan Martin Friberg, Dals Långeds utvecklingsråd Barbro Erlandsson Bratt, konstnär Emelie Rygfelt Wilander och representant från Mötesplats Steneby.

Läs mer om Långbron AIR här.