Tack Mia Lindgren!

Förra veckan gjorde Mia Lindgren sin sista dag på Artifex! Vi passade på förra veckan att tacka Mia för ett fantastiskt arbete, alla fina fikastunder och enormt engagemang och kunskap! Nu går hon in i något nytt, och har startat upp sitt företag Brighter Business som ska hjälpa kulturföretagare. Så vi kommer allt se henne, fast i formen av frilansande och med konsultuppdrag.

Mia, vad kommer du göra nu?
Jag kommer att fortsätta jobba med kulturekonomi och kulturföretagande i mitt företag Brighter business och vara en resurs både för kulturskapare, organisationer som jobbar med kulturskapare och utbildningsplatser.

Vad tar du med dig från Artifex?
Jag tar med mig det stora behovet av att prata mer om kulturekonomi och kulturföretagande, både på individuell nivå och i en samhällsdebatt. Det är resursslöseri att vi utbildar så många inom kultur i Sverige men missar att lära ut hur en ska försörja sig. Vi har försökt börja bena i denna fråga i rapporten Skapande kärnan i KKN – Strukturella hinder för yrkesutövande som släpptes förra veckan. Det är viktigt att veta att svårigheter som en möter många gånger inte handlar om mig som individ utan om generella strukturer. Här i Dalsland finns ju många verksamheter som underlättar att vara verksam som Not Quite, Studio Växt, KÅDA och Keramikkiosken.

Men det som jag mest tar med mig är alla timmar av samtal med kulturskapare!

Hur följer vi dig?
@brighter_business på Instagram och om någon vecka på www.brighterbusiness.se

Mötesplats Steneby var med och startade Artifex och vi har arbetat nära för att stötta kulturföretagares möjligheter att stå stadigt, utvecklas och kanske till och med växa! För att veta mer om Artifex, klicka här!

Mötesplats Steneby bjöd ut Mia Lindgren på superfin lunch på restaurangen Local Idiot i Dals-Ed, där vi kunde räcka över vår gåva och säga några väl valda ord.

från vänster: Mie (även är fotografen), Vera, Anders, Mia och Funny. Utanför Local Idiot.