Hej Sofia!

Sofia Ström är Mötesplats Stenebys nya kollega & ansvarig för Mötesplats Steneby på GU Ventures. Tidigare hade vi Andreas Albertsson men nu ska han ut på nya äventyr!

Vi tycker det ska bli kul att lära känna Sofia och arbeta med henne så vi passade på att ställa några frågor. På det viset får även ni en känsla för vem Sofia är.
Vill du veta mer om GU Ventures så kan du läsa mer här.

Berätta; vem är du och vad arbetar du med på GU Ventures?
Mitt namn är Sofia Ström och jag arbetar som affärsutvecklare och ansvarig för hållbarhet på GU Ventures AB.

Vad är din bakgrund?
Jag har arbetat inom start-up branschen i snart 15 år med olika typer av innovationer. Det som alltid drivit mig är viljan att göra skillnad och se till att de innovationer och företag vi skapar bidrar till vad världen behöver och är i linje med FNs hållbarhetsmål. Jag är utbildad biolog och kemist och har disputerat inom medicin. Jag är även utbildad terapeut och har arbetat ideellt inom både BRIS och Röda Korset. I dagsläget jobbar jag som ordförande i fem bolag, driver ett stort projekt samt är ansvarig för GU Ventures arbete inom hållbarhet.

Hur ser du på att arbeta med Mötesplats Steneby?
Det känns otroligt roligt att få arbeta med Mötesplats Steneby och se på vilket sätt vi kan hitta industriella samarbeten och bygga skalbara verksamheter baserat på design kunskap och ett cirkulärt hållbarhetsperspektiv. GU Ventures har tidigare inte arbetat så mycket med den kunskap som kommer ur den konstnärliga fakulteten vid GU vilket gör också gör Mötesplats Steneby extra spännande och inspirerande.